Головна Новини Бізнес економіка Fitch змінило прогноз для українських банків на «негативний»
commentss НОВИНИ Всі новини

Fitch змінило прогноз для українських банків на «негативний»

У Fitch назвали фактори, які найбільше впливатимуть на рейтинг українських банків

25 березня 2020, 20:09 comments1961
Поділіться публікацією:
Fitch змінило прогноз для українських банків на «негативний»

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings оновило прогноз для банківської сфери для України, Росії, Казахстану, Вірменії, Азербайджану, Білорусі та Грузії. Ці країни отримали прогноз з позначкою "негативний". Про це йдеться в прес-релізі агентства.

У Fitch Ratings вважають, що банки нашої країни, а також сусідніх держав будуть піддаватися негативному впливу на світову економіку, спричиненого поширенням коронавіруса, а також зниженням цін на нафту. У майбутньому це може негативно позначитися на рейтингах.

Також у прес-релізі зазначено, що вплив на банки залежатиме від тривалості економічного спаду, конкретних ризиків для національних економік, а також зовнішнього фінансування, рішень влади конкретних країн і бізнес-профілів самих банків.

Нагадаємо, експерти на прохання порталу "Коментарі" оцінили заяву заступника голови Національного банку України Дмитра Сологуба, що українська економіка зараз володіє достатнім запасом міцності і більш підготовлена до можливої кризи через пандемію коронавіруса, ніж коли вона входила в попередні кризи (1998-го, 2008-го і 2014 років).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!