Головна Новини Бізнес економіка Ситуація на українському валютному ринку значно змінилася – Нацбанк
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на українському валютному ринку значно змінилася – Нацбанк

У Нацбанку повідомили, як змінився попит на українському валютному ринку

27 березня 2020, 13:34 comments2668
Поділіться публікацією:
Ситуація на українському валютному ринку значно змінилася – Нацбанк

Стабілізувалася ситуація на українському валютному ринку. Про це заявив заступник голови Національного банку Олег Чурій на брифінгу.

"Ситуація на українському валютному ринку значно змінилася. Якщо минуло тижня Національний банк для згладжування коливань на валютному ринку проводив інтервенції більші ніж на 1 млрд доларів, цього тижня ситуація більш-менш збалансована, — повідомив Чурій. — Два дні Національний банк взагалі не виходив на ринок. Але обсяг інтервенцій, які ми проводили за три дні тижня склали менше 80 млрд доларів. Ситуація на сьогодні досить таки збалансована. Ми бачимо те, що попит дуже знизився".

У НБУ зазначили, що попит наразі найбільше формують українські резиденти-компанії, які купують валюту для виконання експортних контрактів чи боргових зобов'язань. За словами Чурія, наразі банки більше купують валюти у населення, чим продають.

Раніше портал "Коментарі" повідомив, якою є готовність української економіки протистояти кризі через коронавірус. Так, експерти пояснили, чи є оптимізм Нацбанку обґрунтованим.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!