Головна Новини Бізнес економіка У лютому середня зарплата українців була більшою, ніж у січні – Держстат
commentss НОВИНИ Всі новини

У лютому середня зарплата українців була більшою, ніж у січні – Держстат

Середня заробітна плата українців у лютому дорівнювала 10847 грн

27 березня 2020, 17:16 comments2388
Поділіться публікацією:
У лютому середня зарплата українців була більшою, ніж у січні – Держстат

У лютому зарплати українців збільшилися на 1,1%, порівняно з січнем. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Так, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у лютому склала 10847 грн, що у 2,3 рази вище за рівень мінімальної заробітної плати (4723 грн). Зазначається, що порівняно із січнем розмір зарплати збільшився на 1,1%, а за останні 12 місяців  – на 15%.

Найбільшу зарплату отримають співробітники сфери "Фінансова та страхова діяльність" (21606 грн), "Інформація та телекомунікації" (18653 грн) та "Професійна, наукова та технічна діяльність" (15747 грн). Найменшу – працівники у галуззі "Тимчасове розміщування й організація харчування" (7411 грн), "Охорона здоров’я та надання соціальної допомоги" (7471 грн) і "Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство" (8390 грн).

Раніше портал "Коментарі" розповів, що уряд перерахував 327 мільйонів гривень на рахунки державних вугільних шахт України для виплати заборгованостей із заробітної плати шахтарям. У Кабміні впевнені, що виплата заборгованостей допоможе шахтарям та їх родинам "пережити цей період". Мається на увазі загальнонаціональний карантин в Україні внаслідок поширення коронавірусу Covid-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!