Головна Новини Бізнес економіка Не продається: Україна зупиняє велику приватизацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Не продається: Україна зупиняє велику приватизацію

Приватизацію великих державних підприємств в Україні поставлять на паузу, але від ідеї не відмовляться і підготовку до неї продовжать.

30 березня 2020, 12:39 comments3170
Поділіться публікацією:
Не продається: Україна зупиняє велику приватизацію

Велику приватизацію Україна зупиняє на час світової кризи. Продавати великі державні підприємства не будуть до стабілізації ситуації. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

Від ідеї продати великі державні об'єкти в приватні руки не відмовляються, але на паузу приватизацію все ж поставлять. Проводити подібні угоди під час світової кризи недоцільно, вважає Сенниченко. Тому у Фонді вирішили дочекатися, коли криза залишиться позаду, а буря на фінансових ринках уляжеться.

"Після того як пандемія коронавірусу викликала економічну турбулентність в світі, ми схвалили рішення утриматися від передачі на приватизаційні аукціони держпідприємств і об'єктів великої приватизації", написав Сенниченко.

Варто відзначити, що на малу приватизацію це рішення ніяк не вплине. Вона буде і далі проводитися за планом. Тут із залученням бізнесу проблем не очікується, впевнений керівник відомства.

Що стосується великої приватизації, то підготовка до неї не зупинена. Фонд держмайна вирішив скористатися паузою, щоб знайти інвесторів. Фахівці розробляють маркетингові матеріали, щоб можна було швидко виставити об'єкти великої приватизації на продаж, як тільки криза мине.

У 2020 році велика приватизація повинна була поповнити бюджет на 6 мільярдів гривень. Стільки ж грошей очікують отримати від малої.

Раніше "Коментарі" писали про наслідки коронавірусу для українського бізнесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!