Goldman Sachs прогнозує падіння ВВП США на 34% і зростання безробіття на 15%

Goldman Sachs Group Inc. прогнозує, що економіці США загрожує набагато більший спад, ніж передбачалося раніше, оскільки пандемія коронавірусу завдає удару по бізнесу і провокує хвилю масового безробіття

Економіка США, яка є найбільшою у світі скоротиться в річному обчисленні на 34% у другому кварталі порівняно з 24%, які очікувалися раніше. Крім того, безробіття зросте до 15% в середині року, порівняно з попереднім прогнозом в 9%. Про це пише Bloomberg.

У той же час, економісти очікують більш помітного відновлення економіки у третьому кварталі, коли ВВП повинен вирости на 19%. Правда, варто пам'ятати, що існує ризик довгострокових наслідків для доходів і витрат, що повинні стримати агресивні дії Федеральної резервної системи і уряду США.

Кілька великих американських рітейлерів припиняють платити сотням тисяч робітників, оскільки вони з усіх сил намагаються впоратися з різким падінням попиту, на який вплинули заходи по боротьбі з розповсюдженням пандемії. Білий дім і конгресмени-демократи готуються до четвертого раунду економічного стимулювання, щоб допомогти США пережити цей спалах.

Нові прогнози з'явилися через кілька днів після того, як президент США Дональд Трамп продовжив карантин через коронавірус у країні до кінця квітня.

Нагадаємо, з урахуванням небувалої активності Верховної Ради України під час низки позачергових сесій, Україна близька до виконання умов МВФ за кредитом. Залишилося тільки "добити" у другому читанні банківський закон. Експерти розповіли виданню "Коментарі", куди Україна повинна вкласти обіцяні 10 мільярдів доларів, і куди в підсумку може їх направити.