Головна Новини Бізнес економіка Україна почне проводити тести на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна почне проводити тести на коронавірус

Власне виробництво тестів на коронавірус почнеться наступного тижня

2 квітня 2020, 10:50 comments1826
Поділіться публікацією:
Україна почне проводити тести на коронавірус

В Україні запустять власне виробництво тестів на COVID-19. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. За його словами, виготовлення тестових систем розпочнеться вже наступного тижня.

"Ми працювали з Інститутом молекулярної біології, працювали з іншими виробниками вітчизняних тестів. Я думаю, на наступному тижні у нас вже буде серійне виробництво тестів і будуть поставки вітчизняних тестів в ПЛР-лабораторії, і ми спокійно забезпечимо всіх, хто цього потребує, лабораторними дослідженнями", — заявив Ляшко.

Зазначимо, що раніше Україна отримувала тести на коронавірус у вигляді гуманітарної допомоги або закуповувала за кордоном. Розробка власних систем діагностування почалася в січні поточного року. Про готовність до створення вітчизняних систем Національна академія наук повідомила в середині березня.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україну прибув літак з Китаю, який доставив 100 тис. високоточних ПЛР-тестів для виявлення коронавіруса, 40 тис. очок багаторазового використання, медичні маски та обладнання для апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!