Головна Новини Бізнес економіка Світовий ВВП у 2020 році знизиться на 1,9%, – прогноз Fitch
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий ВВП у 2020 році знизиться на 1,9%, – прогноз Fitch

У Fitch очікує, що світова економіка зможе повернутися на докризовий рівень не раніше 2021 року

3 квітня 2020, 05:30 comments2353
Поділіться публікацією:
Світовий ВВП у 2020 році знизиться на 1,9%, – прогноз Fitch

Міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує падіння світового ВВП на 1,9% в нинішньому році. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз агентства.

Відзначається, що через стрімкий розвиток пандемії коронавірусу агентству довелося переглянути прогноз світового ВВП. Згідно з прогнозом, економічна активність в нинішньому році впаде на 1,9%. До того ж, ВВП США, Єврозони та Великобританії знизиться на 3,3%, 4,2% і 3,9% відповідно. Буде обмежено і відновлення Китаю через глобальну рецесію, зростання економіки країни очікується за підсумками року на рівні 2%.

Fitch очікує, що через режим ізоляції економіки ЄС і США можуть впасти на 28-30%, що є абсолютно не звичайним явищем для світової економіки. Відновлення активності очікують у другому півріччі, після того, як стихне криза в охороні здоров'я. В той же час є безліч стримуючих факторів для зростання економіки, серед яких можна виділити скорочення капіталовкладень, зростання числа безробітних, шокові ціни на сировину і ситуація на фінансових ринках.

В агентстві кажуть, що за їхніми прогнозами ВВП Європи і США зможе повернутися на докризовий рівень в 2021 році.

Раніше "Коментарі писали, що експерти впевнені, що уряд України лише відтягує неминуче, займаючи у МВФ кошти, щоб уникнути дефолту. Але замість пікових виплат за кредитами теоретично можлива реструктуризація зовнішніх боргів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!