Головна Новини Бізнес економіка Хаос на українському ринку електроенергії загрожує черговою хвилею підвищення цін на продукти харчування – Давидюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Хаос на українському ринку електроенергії загрожує черговою хвилею підвищення цін на продукти харчування – Давидюк

Аналітик Микола Давидюк попередив, що в умовах карантину подорожчання продуктів внаслідок зростання ціни електроенергії може мати непередбачувані соціальні наслідки

3 квітня 2020, 18:01 comments2029
Поділіться публікацією:
Хаос на українському ринку електроенергії загрожує черговою хвилею підвищення цін на продукти харчування – Давидюк

Хаос на українському ринку електроенергії загрожує Україні черговою хвилею підвищення цін на комунальні послуги і продукти харчування. Про це заявив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, коментуючи дані ДП "Оператор Ринку" про ціні електроенергії.
"Незважаючи на те, що ціни на електроенергію зросли стрімко в кінці березня — початку квітня, реагування уряду на цю ситуацію немає, — зазначає експерт. — То прем'єр ще входить в справи, і йому не вистачає компетенції для координації всіх відомств, то позначається той факт, що раніше нинішній прем'єр був найманим менеджером в компанії ДТЕК, яка зараз найбільше виграє від підвищення цін на електроенергію".

За словами Давидюка, в будь-якому випадку ситуація вимагає негайного втручання уряду.

"В умовах карантину подорожчання товарів для населення внаслідок зростання ціни електроенергії може мати непередбачувані соціальні наслідки. Від цін на електроенергію істотно залежить ціна хліба, молока та більшості інших продуктів харчування, вартість комунальних послуг — в першу чергу водопостачання. Їх подорожчання в умовах карантину може мати непередбачувані соціальні наслідки", — резюмував аналітик.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що через карантин споживання електроенергії може зменшитися на 8%, за даними "Укренерго".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!