Міністри енергетики країн G20 обговорять варіанти забезпечення стабільності енергетичного ринку

Представники країн Великої двадцятки проведуть онлайн-переговори після засідання ОПЕК+

Саудівська Аравія проведе в п'ятницю позачергову зустріч у режимі відеоконференції для міністрів енергетики країн "Великої двадцятки" (G20), основною темою зустрічі стане питання забезпечення стабільності енергетичного ринку. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на внутрішній документ.

Відео-конференція запланована на п'ятницю. Вона повинна відбутися після віртуальної зустрічі країн ОПЕК+, запланованої на четвер. У четвер виробники нафти планують обговорити скорочення видобутку.

Відзначимо, що ціни на нафту різко впали через вплив коронавіруса і розбіжностей між Саудівською Аравією і Росією. Президент США Дональд Трамп минулого тижня закликав Ер-Ріяд і Москву скоротити виробництво, щоб підтримати ціни, оскільки пандемія скорочує попит і нарощує запаси.

Світовий попит на нафту знизився приблизно на 30%, або приблизно на 30 млн барелів на добу.

Виробники, ймовірно, погодяться скоротити видобуток в четвер, але тільки якщо Сполучені Штати приєднаються до цих зусиль, повідомили Reuters в понеділок три джерела ОПЕК+.

Сполучені Штати не брали участь у скоординованих скорочення членів Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та інших країн, включаючи Росію, які почалися в січні 2017 року і закінчилися в минулому місяці. Вашингтон також не зобов'язався брати участь у будь-якій угоді, яка, за словами Трампа, може включати скорочення глобальних поставок на 10% до 15%. Американські компанії не можуть координувати виробництво через антимонопольне законодавство.

У понеділок Трамп заявив, що ОПЕК не тиснула на нього, щоб змусити американських виробників нафти скоротити свій видобуток, додавши, що видобуток нафти в США вже впав.

Раніше "Коментарі" писали, ОПЕК прийняв рішення про перенесення засідання, щоб у виробників нафти було більше часу для переговорів щодо скорочення поставок нафти.