Головна Новини Бізнес економіка Міністри енергетики країн G20 обговорять варіанти забезпечення стабільності енергетичного ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністри енергетики країн G20 обговорять варіанти забезпечення стабільності енергетичного ринку

Представники країн Великої двадцятки проведуть онлайн-переговори після засідання ОПЕК+

7 квітня 2020, 11:15 comments2123
Поділіться публікацією:
Міністри енергетики країн G20 обговорять варіанти забезпечення стабільності енергетичного ринку

Саудівська Аравія проведе в п'ятницю позачергову зустріч у режимі відеоконференції для міністрів енергетики країн "Великої двадцятки" (G20), основною темою зустрічі стане питання забезпечення стабільності енергетичного ринку. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на внутрішній документ.

Відео-конференція запланована на п'ятницю. Вона повинна відбутися після віртуальної зустрічі країн ОПЕК+, запланованої на четвер. У четвер виробники нафти планують обговорити скорочення видобутку.

Відзначимо, що ціни на нафту різко впали через вплив коронавіруса і розбіжностей між Саудівською Аравією і Росією. Президент США Дональд Трамп минулого тижня закликав Ер-Ріяд і Москву скоротити виробництво, щоб підтримати ціни, оскільки пандемія скорочує попит і нарощує запаси.

Світовий попит на нафту знизився приблизно на 30%, або приблизно на 30 млн барелів на добу.

Виробники, ймовірно, погодяться скоротити видобуток в четвер, але тільки якщо Сполучені Штати приєднаються до цих зусиль, повідомили Reuters в понеділок три джерела ОПЕК+.

Сполучені Штати не брали участь у скоординованих скорочення членів Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та інших країн, включаючи Росію, які почалися в січні 2017 року і закінчилися в минулому місяці. Вашингтон також не зобов'язався брати участь у будь-якій угоді, яка, за словами Трампа, може включати скорочення глобальних поставок на 10% до 15%. Американські компанії не можуть координувати виробництво через антимонопольне законодавство.

У понеділок Трамп заявив, що ОПЕК не тиснула на нього, щоб змусити американських виробників нафти скоротити свій видобуток, додавши, що видобуток нафти в США вже впав.

Раніше "Коментарі" писали, ОПЕК прийняв рішення про перенесення засідання, щоб у виробників нафти було більше часу для переговорів щодо скорочення поставок нафти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!