Головна Новини Бізнес економіка Українські ЗМІ стали збитковими через карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські ЗМІ стали збитковими через карантин

Через карантин в Україні деякі регіональні ЗМІ змушені відправляти працівників у відпустку за свій рахунок

8 квітня 2020, 19:37 comments1804
Поділіться публікацією:
Українські ЗМІ стали збитковими через карантин

Засоби масової інформації в Україні через карантин втратили практично всіх рекламодавців. Про це заявили 82% редакторів, більшість яких очолюють приватні регіональні ЗМІ, свідчать дані Національного союзу журналістів України (НСЖУ).

Виданням доводиться відмовлятися від реалізації нових проектів – про це заявили 52% опитаних, у той же час 44% респондентів відповіли, що змушені скорочувати обсяги виробництва. Ще 9% ЗМІ змушені були повністю зупинити роботу на час карантину.

Крім того, 20% опитаних ЗМІ зменшили зарплати для своїх співробітників, ще 15% – відправили в не оплачувані відпустки, а 6% — і зовсім змушені були скоротити штат. Про виникнення заборгованості за оренду або комунальні платежі в березні повідомили близько 21% ЗМІ.

В умовах карантину близько 71% українських журналістів частково перейшли на віддалену роботу, 23% – повністю працюють з дому і лише у 6% ЗМІ колектив продовжує працювати в тому ж режимі, що і до карантину.

Для того, щоб убезпечити своїх співробітників, які вимушені залишитися працювати в офісі, було прийнято рішення обмежити доступ до редакції для сторонніх, скасовуються відрядження, а також відкладається відвідування масових заходів.

Варто зазначити, що опитування проводилося з 27 березня по 6 квітня серед редакторів 66 медіа (переважно регіональних), з яких 80% – друковані ЗМІ, 15% – ТРК, 5% – онлайн-медіа.

Раніше "Коментарі" писали, що 22% журналістів зіткнулися з фінансовими труднощами через карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!