Головна Новини Бізнес економіка Зустріч ОПЕК+ і скорочення поставок нафти: чим закінчилися переговори в четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч ОПЕК+ і скорочення поставок нафти: чим закінчилися переговори в четвер

Ціни на нафту знизилися в четвер після різкого зростання на 10%. Причиною зниження цін стала негативна реакція на угоду про скорочення поставок між членами ОПЕК та її союзниками у відповідь на глобальний обвал попиту на паливо через пандемію коронавірусу

9 квітня 2020, 23:55 comments4335
Поділіться публікацією:
Зустріч ОПЕК+ і скорочення поставок нафти: чим закінчилися переговори в четвер

Виробники нафти на чолі з Саудівською Аравією і Росією спробували напрацювати угоду, яка вирішила б проблему зростаючої надлишкової пропозиції на тлі 30%-го падіння світового попиту на паливо. Однак аналітики заявили, що виробнича група може в кінцевому підсумку скоротити обсяги видобутку менше, ніж очікував ринок, додавши, що руйнування попиту від викликаного пандемією спаду було дуже великою проблемою, щоб легко вирішити її.

Організація країн-експортерів нафти та її союзники, в тому числі Росія, перевели близько 15-20 мільйонів барелів на добу, або 15-20% від світових поставок. Однак міністр нафти Ірану заявив, що скорочення видобутку на 10 мільйонів барелів на добу відбудеться тільки в травні і червні 2020 року. З липня до кінця 2020 року буде скорочено виробництво на 8 млн барелів на добу, а починаючи з січня 2021 року – на 6 млн барелів на добу.

Американські ф'ючерси на нафту Brent подешевшали на 1,36 дол., або 4,1%, – до 31,48 дол. за барель.

Скорочення видобутку на 10 мільйонів барелів на добу було б найбільшим скороченням видобутку, колись погодженим ОПЕК, але Росія наполягала, що скоротити видобуток можна тільки за умови, що Сполучені Штати приєднаються до операції. Інші великі виробники, такі як Канада і Бразилія, вже висловилися на підтримку скорочення виробництва, хоча ці країни зараз скорочують виробництво через ситуацію на ринку.

США нічого не говорять про можливе скорочення виробництва. Натомість представники Сполучених Штатів відзначають, що ринкові сили вже змушують виробників відступати, оскільки очікується, що обсяг виробництва впаде майже на 2 мільйони барелів на добу до наступного року.

Після зустрічі ОПЕК+ міністри енергетики з групи 20 найбільших економік повинні зустрітися в п'ятницю.

Раніше "Коментарі" писали, що світова економіка може недоотримати понад 5 трлн дол. за два роки через пандемію коронавірусу COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!