Стало відомо, на чому українці економлять найбільше через карантин

Найчастіше українці відмовляються від покупки нового одягу і взуття

Більшість українців на час обмежень, пов'язаних з карантином через коронавірус в Україні, відклали великі покупки на більш пізній час. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на результати опитування, проведеного цифровим агенством Postmen.

Найбільше опитаних українців повідомили, що змушені відкласти купівлю одягу та взуття – 47,2%, поїздки та відпустки перенесли 40,9% респондентів, від купівлі квитків на різні заходи тимчасово відмовилися 33,3% українців. У той же час багатьом доводиться відмовляти собі в покупці товарів щоденного попиту – таких дослідники нарахували 13,9%.

Крім того, в агентстві зазначають, що на сьогоднішній день люди тільки починають відчувати на собі наслідки пандемії та карантину, але зі збільшенням тривалості карантину також буде рости.

Опитування проводилося 9-10 квітня в українському сегменті соціальної мережі Facebook методом онлайн-анкетування. В опитуванні взяли участь 800 респондентів за репрезентативною вибіркою за статтю, віком, регіонами проживання і рівнем доходу.

Раніше "Коментарі" писали, що у зв'язку з жорсткістю умов карантину через коронавірус в Україні, багато жителів нашої країни стурбовані тим фактом, що їх можуть оштрафувати за перебування на вулиці. В Національній поліції пояснюють, що рішення комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо обмеження свободи пересування громадян носять рекомендаційний характер.