Головна Новини Бізнес економіка ОПЕК і Росія знову зібралися, щоб узгодити найбільше в історії скорочення видобутку нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЕК і Росія знову зібралися, щоб узгодити найбільше в історії скорочення видобутку нафти

Скоротити обсяги видобутку нафти в ОПЕК хочуть ще на 10 млн барелів на добу

12 квітня 2020, 17:51 comments2619
Поділіться публікацією:
ОПЕК і Росія знову зібралися, щоб узгодити найбільше в історії скорочення видобутку нафти

ОПЕК, Росія та інші нафтовидобувні країни зібралися в неділю у спробі укласти угоду про найбільше скорочення видобутку нафти за всю історію, яке складе 10% світової пропозиції, після того як їх зусилля по підтримці цін на нафту на тлі пандемії коронавірусу були заблоковані Мексикою. Про це пише Reuters.

Група, відома як ОПЕК+, повинна була почати відеоконференцію в 16:00 за київським часом.

У четвер ОПЕК окреслила плани скоротити видобуток більш ніж на п'яту частину, або на 10 млн барелів на добу, але Мексика відмовилася від скорочення видобутку, що її просили зробити, відклавши підписання остаточної угоди.

ОПЕК також заявила, що вона хоче, щоб виробники поза групою, такі як США, Канада, Бразилія і Норвегія, скоротили ще на 5% або 5 мільйонів барелів на добу.

Канада і Норвегія сигналізували про готовність скоротити видобуток, а Сполучені Штати, де законодавство ускладнює роботу в тандемі з картелями, такими як ОПЕК, заявили, що їх видобуток різко впаде сам собою цього року через низькі ціни.

Глобальний попит на нафту, за оцінками експертів, впав на третину, оскільки більше 3 мільярдів чоловік заблокованими в своїх будинках через спалах коронавірусу.

15-відсоткового скорочення пропозиції може бути недостатньо, щоб зупинити зниження цін, передбачали минулого тижня банки Goldman Sachs і UBS, заявивши, що ціни на Brent впадуть до 20 дол. за барель з 32 дол. в даний час і 70 дол. на початку року.

Раніше "Коментарі" писали, що ціни на нафту знизилися в четвер після різкого зростання на 10%. Причиною зниження цін стала негативна реакція на угоду про скорочення поставок між членами ОПЕК та її союзниками у відповідь на глобальний обвал попиту на паливо через пандемію коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!