Головна Новини Бізнес економіка Зміни до держбюджету-2020: до чого варто готуватися українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміни до держбюджету-2020: до чого варто готуватися українцям

Уряд очікує падіння ВВП, зростання безробіття і девальвацію гривні

12 квітня 2020, 19:41 comments5660
Поділіться публікацією:
Зміни до держбюджету-2020: до чого варто готуватися українцям

На сайті Верховної Ради України з'явився законопроект про зміни до державного бюджету на 2020 рік.

Згідно опублікованому на сайті парламенту документу, Кабмін у 2020 році очікує падіння ВВП на 3,9%. При цьому, в кінці 2019 року уряд очікував зростання економіки нашої країни за підсумками 2020 року на рівні 3,7%. Також у нинішньому році очікується і зростання рівня безробіття – до 9,4%, при тому, що раніше прогнозували цей показник на рівні 8,1%. Також у Кабміні вважають, що реальні заробітні плати впадуть на 0,3%. До кризи планувалося, що економіка зросте на 3,7%.

Згідно з оновленим держбюджетом, у Кабміні прогнозують курс гривні до долара на рік на рівні 29,5 грн за долар, раніше очікувався курс на рівні 27 грн за долар.

Крім того, в уряді прогнозують тимчасове прискорення інфляції до 8,7%. У той же час заспокоюють: до цільових 5% показник повинен повернутися вже в 2021 році. У документі також висловили і оптимізм – очікується, що зростання економіки відновиться у другій половині поточного року, а також прискориться в найближчі кілька років. Основними причинами такої тенденції називають зростання попиту в світі на продукцію АПК українського походження, а також зниження цін на імпортні енергетичні товари і більш стійка банківська система порівняно з попередніми кризами.

Раніше "Коментарі" писали, що Бюджетний комітет Верховної Ради України затвердив проект змін до Державного бюджету на 2020 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!