Головна Новини Бізнес економіка Війна цін на нафту закінчується історичної угодою щодо скорочення видобутку ОПЕК
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна цін на нафту закінчується історичної угодою щодо скорочення видобутку ОПЕК

Найбільші світові виробники нафти поклали кінець руйнівній ціновій війні

12 квітня 2020, 21:38 comments3453
Поділіться публікацією:
Війна цін на нафту закінчується історичної угодою щодо скорочення видобутку ОПЕК

Після тижневого марафону двосторонніх переговорів і чотириденних відеоконференцій з міністрами економіки зі всього світу, включаючи альянс ОПЕК і Велику двадцятку, нарешті вдалося досягти угоди про подолання наслідків глобальної пандемії для попиту на нафту. Про це пише Bloomberg.

ОПЕК скоротить видобуток на 9,7 млн барелів на день – трохи нижче початкового пропозиції в 10 мільйонів. США, Бразилія та Канада внесуть ще 3,7 мільйона барелів у міру зниження їх видобутку. Мексика, судячи з усього, здобула дипломатичну перемогу, оскільки їй потрібно скоротити видобуток всього на 100 тис. барелів на добу.

Оскільки вірус паралізує повітряні та наземні перевезення, попит на бензин падає, а ціни на сиру нафту впали до 18-річних мінімумів. Це поставило під загрозу майбутнє американської сланцевої промисловості і стабільність нафтозалежних держав, а також створило додаткові проблеми для центральних банків, які борються з наслідками пандемії коронавірусу.

Зараз, коли країни по всьому світу розширюють свої обмеження, зростає кількість жертв коронавірусу і зростає безробіття в Америці, нафтовий ринок набагато більше стурбований споживанням, ніж пропозицією. Сама ОПЕК визнала цю проблему, а її головний міністр попередив, що фундаментальні показники попиту були жахливими.

Сира нафта WTI подешевшала більш ніж на 9% у четвер, оскільки трейдери очікували, що глобального скорочення видобутку чекати не варто.

Щоб угода була укладена, президент США Дональд Трамп повинен був втрутитися, після того, як президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор відмовився від цих умов. Двосторонні переговори між Саудівською Аравією і Мексикою тривали протягом усіх вихідних, і Мексика, схоже, досягла свого.

ОПЕК домагалася від виробників з групи 20 скорочення видобутку на 5 млн барелів на день. Група, однак, не згадала ніяких обмежень у своєму комюніке за підсумками засідання в п'ятницю, лише заявивши, що вона вживе заходів для забезпечення стабільності.

Раніше "Коментарі" писали, що ОПЕК, Росія та інші нафтовидобувні країни зібралися в неділю в спробі укласти угоду про найбільше скорочення видобутку нафти за всю історію, яке складе 10% світової пропозиції, після того як їх зусилля по підтримці цін на нафту на тлі пандемії коронавірусу були заблоковані Мексикою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!