Головна Новини Бізнес економіка "Більше половини заробітчан у Польщі хочуть залишитися там назавжди", - соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

"Більше половини заробітчан у Польщі хочуть залишитися там назавжди", - соцопитування

Соціологи провели опитування серед українців, які працюють у Польщі, які повернулися додому через карантин

13 квітня 2020, 14:31 comments1704
Поділіться публікацією:
"Більше половини заробітчан у Польщі хочуть залишитися там назавжди", - соцопитування

За даними соціологічного аналізу, зібраних з дзвінків і звернень в рамках програми соцдопомоги українцям "Ми разом", 33% громадян, які повернулися з Польщі, де заробляли гроші, хочуть повернутися назад після завершення карантину, а 51% тих, хто продовжив залишатися закордоном на заробітках, сподіваються, що повертатися в Україну їм не доведеться. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"51% українців хоче залишитися і продовжувати роботу в Польщі. Їх хвилюють питання, як продовжити дозволи на роботу або легальне перебування, строк дії яких закінчився під час карантину. А ті, хто виїхав в Україну, цікавляться можливістю повернутися в Польщу зараз або після закінчення карантину — це 33%, що подзвонили", — підсумовують в доповіді.

Зазначимо, що програма "Ми разом" — ініціатива міжнародної компанії по працевлаштуванню Gremi Personal, запущена для українців на території України та Польщі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв у цифрах про рівень безробіття в Україні, якого вона досягла в період карантину та світової економічної кризи.

Скорочення темпів зростання валового продукту (ВВП) на 2% призводить до зростання безробіття в середньому на 1%. І якщо ВВП України скоротиться в 2020 році, приміром, на 5%, то рівень безробіття може зрости на 2-2,5% від економічно активного населення. Тобто, ми втратимо ще приблизно 400-500 тисяч вже створених робочих місць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!