Більшість українців вважають, що стали біднішими за останнє півріччя

Люди похилого віку налаштовані більш песимістично, ніж молодь

Більше 50% українців зазначають, що їхнє економічне становище стало гіршим протягом останніх 6 місяців. У той же час, 61% жителів нашої країни відзначають, що економічне становище їхніх сімей погіршилося за останній місяць. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 10-12 квітня.

Так, 51% учасників опитування відзначили, що економічне становище їх сімей за останні 6 місяців погіршилося, ще 42% заявили, що нічого не змінилося і лише 6% респондентів відзначили поліпшення свого фінансового становища.

У той же час, 61% опитаних вважають, що протягом останнього місяця економічне становище їхніх сімей стало гірше, для 35% респондентів нічого за цей період не змінилося і 3% відзначили поліпшення.

Якщо говорити про перспективи, то 68% опитаних українців вважають, що в найближчі півроку економічне становище в країні стане гірше, 13% учасників опитування вважають, що нічого не зміниться, і тільки 9% – налаштовані оптимістично і очікують змін в кращу сторону.

Зазначимо, що в опитуванні взяли участь 2000 осіб віком від 18 років, крім жителів окупованих територій Криму і Донбасу. Опитування проводилося в телефонному режимі.

Нагадаємо, 13 квітня, на позачерговому засіданні Верховної Ради 249 нардепів підтримали законопроект № 3279-д про внесення змін у державний бюджет на 2020 рік. Експерти оцінили для видання "Коментарі" результати голосування і перспективи виживання з таким головним фінансовим документом.