Головна Новини Бізнес економіка Облгази заборгували 1,4 млрд гривень Оператору ГТС з початку року
commentss НОВИНИ Всі новини

Облгази заборгували 1,4 млрд гривень Оператору ГТС з початку року

Найбільше боргів за газ накопичили в Луганську, Тернополі, Києві, Кіровограді та Донецьку

15 квітня 2020, 11:03 comments1482
Поділіться публікацією:
Облгази заборгували 1,4 млрд гривень Оператору ГТС з початку року

За підсумками першого кварталу нинішнього року борги облгазів та постачальників перед Оператором ГТС України склали 1,4 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Оператора ГТС.

Відзначається, що рівень розрахунків за негативні небалансы станом на початок квітня становив лише 9%. У той же час загальний борг 108 газових підприємств становить 1,378 млрд грн. Половину цієї заборгованості ділять між собою "Луганськгаз", "Тернопільгаз", "Київоблгаз", "Кіровоградгаз" і "Донецькоблгаз"

Зокрема, лише в березні борги за газ зросли на 58% – на 508 млн грн. Найбільше негативних небалансов минулого місяця накопичили: "Луганськгаз" ( 27,2 млн куб. м), "Тернопільміськгаз" ( 6,7 млн куб. м), "Кіровоградгаз" ( 5,5 млн куб. м) і "Донецькоблгаз" ( 3,2 млн куб. про).

Раніше "Коментарі" писали, що за станом на 7 квітня цього року в українських ПСГ зберігалося понад 15,8 млрд куб. м газу – це майже на 45% більше, ніж рік тому. Відзначається, що запаси газу в ПСГ України на кінець опалювального сезону 2019-2020 років мають найвищий показник за останні 30 років. Раніше максимум був зафіксований в опалювальному сезоні 2008-2009 років: тоді запаси склали 15,4 млрд куб. м газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!