ДТЕК Ахметова вимагає підвищити ціни на електроенергію, шантажуючи владу, - Лещенко

Сергій Лещенко заявляє, що ДТЕК створює політичний тиск

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова зупинить вуглевидобувну компанію "Павлоградвугілля". При цьому в ДТЕК вимагають підвищення цін на електроенергію на 20% і попереджають владу про проблеми з 30 тис. шахтарів. Про це написав у своєму Телеграм-каналі екс-нардеп Сергій Лещенко, посилаючись на сьогоднішню заяву компанії.

Лещенко звертає увагу на те, що підприємство зупинили максимально публічно і медійно, створюючи політичний тиск.

За словами екс-нардепа холдинг ДТЕК, використовуючи лобізм і шантаж, домагається вигідних для себе рішень. Спочатку заборонили імпорт електроенергії з Росії та Білорусі за двосторонніми договорами, пізніше – будь-який імпорт електроенергії з цих країн. При цьому частка імпорту електроенергії становила лише 0,2%.

"Проблема в тому, що після кожного кроку назустріч ДТЕК Ахметова, той вимагає все нових рішень на свою користь. А за всім цим спостерігає Коломойський та інші олігархи, які теж формують свої апетити. А в кінці цього "харчового" ланцюжка – купівля палацу короля Лепольда II на мисі Ферра, найдорожчої квартири в Лондоні, шале "Панда" в Куршевелі і вілли письменника Сомерсета Моема", – пише Лещенко.

ДТЭК продает электроэнергию в Украине на 75% дороже, чем соседней Словакии.