Головна Новини Бізнес економіка S&P прогнозує падіння світової економіки на 2,4%
commentss НОВИНИ Всі новини

S&P прогнозує падіння світової економіки на 2,4%

На прогноз S&P вплинула пандемія коронавірусу

17 квітня 2020, 12:52 comments1304
Поділіться публікацією:
S&P прогнозує падіння світової економіки на 2,4%

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings оновило прогноз світової економіки на 2020 рік. Згідно з прогнозом, світова економіка за підсумками нинішнього року впаде на 2,4%. При цьому, раніше S&P прогнозувало зростання економіки за підсумками 2020 року на рівні 0,4%. В агентстві також очікують, що світова економіка в 2021 році зможе вирости на 5,9%. Про це пише "РБК-Україна".

S&P очікує зниження світового ВВП на 7,6% у першому кварталі 2020 року та на 35% в річному вираженні в другому кварталі.

В агенції змушені були переглянути прогноз зростання глобальної економіки на тлі поширення пандемії коронавірусу COVID-19, яка відобразилася на усіх країнах світу. Зокрема, на прогноз вплинули кілька факторів:

1. Більшість країн світу ввели жорсткі обмеження, які спрямовані на обмеження будь-яких соціальних контактів. Крім того, найближчим часом обмеження можуть бути розширені.
2. Зняття обмежень, введених через пандемію, буде поступовим. У свою чергу це спровокує більш поступове відновлення економіки окремих країн, ніж це очікувалося раніше, а також більш плавне відновлення глобальної економіки.
3. Зниження економічної активності через введення обмежень багатьма країнами на торгівлю через традиційні канали, а також на поширення фінансових ресурсів. У свою чергу, це знижує економічну активність у всьому світі.

Раніше "Коментарі" писали, що в МВФ заявили, що пандемія коронавірусу призведе до зупинки економічного зростання в Азії в 2020 році вперше за 60 років



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!