Уряд Кореї виділив 700 тис. доларів на боротьбу з коронавірусом в Україні

Частину грошей спрямують на тести на коронавірус

Уряд Республіки Корея виділила 700 тис. доларів на підтримку Україні в боротьбі з пандемією коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що рішення про надання фінансування для України було прийнято після розмови президентів нашої країни Володимира Зеленського та Республіки Корея Мун Чже Іном 10 квітня, а також зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з послом Республіки Корея Квон Ки-Чангом 31 березня. Допомога буде розділена на два напрямки: 300 тис. дол. будуть надані в вигляді партії лабораторних корейських тестів або коштів на закупівлю таких тестів. Ще 400 тис. дол. Корея передасть ООН – в Об'єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні.

Квон Ки Чанг розповів про своє бачення розвитку економіки України, пояснивши, чому наша країна повільно прогресує. Посол детально описав переваги ведення бізнесу в Південній Кореї і повідав, як його країні вдалося здійснити своє економічне диво і стати однією з найуспішніших на планеті.