Головна Новини Бізнес економіка Ф'ючерси на нафту марки Brent знижуються на тлі паніки на ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

Ф'ючерси на нафту марки Brent знижуються на тлі паніки на ринку

Надлишок нафти на ринку з кожним днем тільки продовжує збільшуватися

22 квітня 2020, 05:45 comments2556
Поділіться публікацією:
Ф'ючерси на нафту марки Brent знижуються на тлі паніки на ринку

Ціни на ф'ючерси на нафту марки Brent знову впали у вівторок, продовживши паніку на нафтовому ринку на другий день. Паніка наростає на фоні глобального надлишку сирої нафти на тлі падіння попиту на паливо через коронавірус.

Понеділок і вівторок були двома з найбільш неспокійних днів в історії торгівлі нафтою, оскільки інвестори зіткнулися з реальністю, згідно якою світова пропозиція буде переважати над попитом протягом декількох місяців або років, а поточні скорочення виробництва, щоб компенсувати цей надлишок, не достатні.

Після торгів у понеділок, коли перший травневий контракт США впав у негативну зону вперше в історії, вівторок встановив новий рубіж, оскільки більше 2 мільйонів контрактів на американську нафту для поставки у червні перейшли з рук у руки.

Ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою у червні знизилися на 24% – до 19,33 дол. за барель, що є найнижчим показником з лютого 2002 року. Американська Західно-Техаська нафта (WTI) з поставкою в перший місяць літа, станом на середу, впала на 8,86 дол, або 43%.

Американський травневий контракт, термін дії якого закінчився у вівторок, відскочив від свого глибокого занурення в негативну зону, піднявшись до 10,01 дол. з розрахункового рівня попереднього дня в мінус 37, 63 дол.

Запаси нафти росли протягом кількох тижнів після того, як Саудівська Аравія і Росія на початку березня не змогли домовитися про продовження скорочення видобутку, оскільки пандемія коронавірусу посилилася. З тих пір розповсюдження пандемії скоротило попит на паливо приблизно на 30% у всьому світі.

Організація країн-експортерів нафти та її союзників, в тому числі Росії (ОПЕК+), нарешті оголосила про масштабне скорочення видобутку на початку квітня, склавши майже 10% світових поставок. Але оскільки економіка практично зупинилася через блокування коронавіруса, цього недостатньо, щоб компенсувати зниження попиту.

Як Саудівська Аравія, так і Росія заявили у вівторок, що готові прийняти додаткові заходи для стабілізації нафтових ринків поряд з іншими виробниками, але поки вони не зробили ніяких дій.

Між тим, в Техасі, однак, нафтогазові регулятори відмовилися вплинути на виробників, щоб останні скоротили видобуток нафти. Комісія, яка регулює діяльність енергетичних компаній в штаті Техас, вперше за майже 50 років розглянула питання про втручання в діяльність ринків.

Нагадаємо, американська нафта марки WTI впала на торгах у понеділок на 97,5% – до 0,27 доларів за барель. Слідом за цим пішли вниз ціни на північноморську суміш Brent, а також на нафту російської марки Urals. У вівторок ціни пішли вгору. Експерти пояснили виданню "Коментарі", що відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!