Головна Новини Бізнес економіка Fitch Ratings погіршило прогноз щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Fitch Ratings погіршило прогноз щодо України

Агентство Fitch Ratings прогнозує відновлення економіки України до 3,5% в 2021 році

23 квітня 2020, 11:43 comments2592
Поділіться публікацією:
Fitch Ratings погіршило прогноз щодо України

Fitch Ratings переглянуло прогноз щодо довгострокового рейтингу дефолту емітента (РДЕ) України, повідомляється на сайті міжнародного рейтингового агентства.

Так, з позитивного прогноз переглянутий до стабільного. Але Fitch підтвердило РДЕ на рівні "B". Повідомляється що прогноз був переглянутий через значний вплив пандемії коронавірусу на ріст і фіскальні рахунки України. Fitch прогнозує, що економіка скоротиться на 6,5% в 2020 році порівняно з 3,2% у 2019-му, що відображає пандемічний шок для світової економіки, заходи стримування і більше слабку валюту, що впливає на інвестиції та приватне споживання. Однак шок буде частково пом'якшений низькою залежністю від туризму. Очікується, що економіка відновиться до 3,5% в 2021 році.

Крім того, Fitch прогнозує збільшення дефіциту державного сектора до 7,1% ВВП в 2020 році порівняно з 2% в минулому і первісною метою в 2,1%. Борг державного сектора зросте до 57,1% ВВП (64,0% ВВП з урахуванням гарантій) та 57,4% в 2021 році, тоді як 44,4% (50,4% з гарантіями) в 2019 році, таким чином, наблизившись до середнього прогнозного значення 60% "B". За прогнозами, Україна повернеться до первинного фіскального профіциту у відповідності з скороченням боргу в 2022 році.

"Уряд при президенті Зеленському зберігає сильну підтримку населення, але його політична позиція дещо ослабла, особливо в Раді, так як опір реформам з боку корисливих інтересів і олігархів затримало і послабило законодавство про реформи, — йдеться в повідомленні. — Недавні несподівані та часті зміни в Кабінеті міністрів, особливо пов'язані з ключовими економічними позиціями, такими як міністр фінансів, не послабили співпрацю з МВФ, але ризикують створити невизначеність щодо напряму політики у складній зовнішній обстановці".

Раніше ми писали, що світовий ВВП в 2020 році знизиться на 1,9%, згідно з прогнозом Fitch. Так, Fitch очікує, що за режиму ізоляції економіки ЄС і США можуть впасти на 28-30%, що є абсолютно незвичайним явищем для світової економіки. Світова економіка, за прогнозами, зможе повернутися на докризовий рівень не раніше 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!