Головна Новини Бізнес економіка Ринок нафти перевантажений: торговці використовують крихітні баржі для зберігання палива
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок нафти перевантажений: торговці використовують крихітні баржі для зберігання палива

Трейдери використовують нові місця для зберігання нафти

25 квітня 2020, 10:03 comments3150
Поділіться публікацією:
Ринок нафти перевантажений: торговці використовують крихітні баржі для зберігання палива

Світовий ринок нафти настільки перенасичений, що трейдери стали використовувати невеликі баржі, які зазвичай використовуються для переміщення палива навколо нефтетрейдингового хаба Європи, для зберігання нафти. Про це пише Bloomberg.

Ось уже кілька тижнів нафтові і паливні трейдери вимагають майже всі складські приміщення, які вони можуть найняти, заправляючи наземні резервуари і навіть океанські супертанкери. Зараз полювання за місцями для зберігання вантажів розглядається у новому форматі.

Баржі у торговому центрі Амстердам-Роттердам-Антверпен зазвичай можуть перевозити від 2 000 до 6 000 тонн вантажу, що робить їх зовсім крихітними порівняно з танкерами, які зазвичай доставляють нафту і паливо по всьому світу. Найбільші океанські судна часто перевозять понад 280 000 тонн вантажів одноразово.

Відсутність останнім часом активності в цьому районі зробило ставки фрахту баржі відносно дешевими, що допомагає зробити більш привабливим суду пропозицією для зберігання.

Баржі раніше використовувалися в якості плавучих сховищ в торговому центрі Амстердам-Роттердам-Антверпен, але зазвичай тільки для короткострокових логістичних цілей, наприклад, якщо є необхідність звільнити місце в резервуарі для зберігання. Зараз ситуація змінилася і такі баржі тепер використовують саме для зберігання.

Нагадаємо, експерти розповіли виданню "Коментарі", у зв'язку з падінням цін на нафту на світових ринках може змінитися вартість пального в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!