У Нафтогазі розповіли, що буде з цінами на газ найближчим часом

Керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв прогнозує зниження цін на газ в травні

НАК "Нафтогаз України" прогнозує, що ціни на газ в нашій країні у найближчі місяці знизяться. У той же час в компанії поки з обережністю роблять прогноз щодо цін на газ, так як ринок зараз всіх дивує. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Ми нещодавно побачили негативну ціну на нафту в США. Це був короткий епізод, але він мав місце, він безпрецедентний. Тому можна очікувати, що ціна газу на європейських ринках у травні буде трохи нижче", – йдеться в повідомленні компанії.

Крім того, керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв зазначає, що в квітні вартість газу для населення в Україні знизилася на 15%. У той же час з початку року блакитне паливо вже подешевшало на 38%.

Раніше "Коментарі" писали, що ціна газу в квітні в Україні впала на 15 відсотків порівняно з березневою. Оптова вартість склала трохи менше трьох гривень, а саме – 2 грн 90 коп. за один кубометр. Слід врахувати, що цей тариф не враховує ПДВ, витрати на транспортування і націнки компаній, які надають комунальні послуги. Так що для розрахунку комуналки буде враховуватися інша ціна, кажуть в Нафтогазі. І все ж вона буде нижче тієї, що була в березні. А значить, у квітні українцям газ обійдеться дешевше.