Головна Новини Бізнес економіка Вартість нафти знижується на тлі скорочення потужностей для зберігання
commentss НОВИНИ Всі новини

Вартість нафти знижується на тлі скорочення потужностей для зберігання

У трейдерів немає впевненості щодо того, що буде з ринком нафти в найближчі кілька місяців

28 квітня 2020, 13:19 comments2663
Поділіться публікацією:
Вартість нафти знижується на тлі скорочення потужностей для зберігання

Ціни на нафту знову впали у вівторок на тлі занепокоєння з приводу скорочення потужностей зі зберігання сирої нафти в усьому світі, посиленого побоюваннями, що попит на паливо може бути повільним, коли країни послаблять обмеження, накладені на ділову і соціальне життя для боротьби з пандемією коронавірусу.

Нафта марки Brent подешевшала на 83 цента, або на 4,1% – до 19,16 дол. за барель, після зниження на 6,8% у понеділок.

Американська West Texas Intermediate (WTI) знизилася в ціні на 2,57 дол., або на 20% – до 10,21 дол. за барель. Контракт впав на 25% у понеділок.

Аналітики заявили, що частково зниження WTI було викликано роздрібними інвестиційними інструментами, такими як біржові фонди, які продають з контракту на червень і купують через кілька місяців, щоб запобігти масовим втратам, як минулого тижня, коли WTI впала нижче нуля.

Нафтовий фонд США LP, найбільший орієнтований на нафту біржовий продукт США, заявив, що він продовжить переведення своїх запасів у більш пізні контракти.

Хоча світова економіка може почати відновлюватися по мірі того, як все більше країн дозволять бізнесу знову відкритися, аналітики говорять, що перспективи цін на нафту залишаються похмурими з такою кількістю сирої нафти у сховищах і скороченням пропозиції все ще недостатньо глибоко, щоб протистояти падаючому попиту.

Згідно з даними консалтингової компанії Kpler, глобальні сховища на суші станом на минулий тиждень були заповнені приблизно на 85%.

У знак відчаю енергетичної галузі у пошуках місць для зберігання нафти нафтотрейдери вдаються до найму дорогих судів США для зберігання бензину або відвантаження палива за кордон.

Раніше "Коментарі" писали, що біля берегів Сінгапуру зібралася пробка з танкерів з нафтою. Близько 60 кораблів не можуть злити паливо, оскільки всі берегові сховища вже переповнені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!