Головна Новини Бізнес економіка У Нацбанку розповіли, як закон про фінмоніторинг вплине на «сірий» бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нацбанку розповіли, як закон про фінмоніторинг вплине на «сірий» бізнес

У Нацбанку повідомляють, що введені з 28 квітня нові правила фінансового моніторингу спрямовані на детінізацію економіки

29 квітня 2020, 12:36 comments3227
Поділіться публікацією:
У Нацбанку розповіли, як закон про фінмоніторинг вплине на «сірий» бізнес

Закон про фінмоніторинг, що запрацював з 28 квітня, спрямований на детінізацію економіки, хоча прийняти його слід було раніше. Про це розповіла "Коментарям" перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.

"Закон спрямований на детінізацію економіки. Особливо в цей період, коли наш бюджетний дефіцит було збільшено з метою акумуляції коштів для боротьби з коронавірусною інфекцією та підтримки малого, середнього бізнесу, лікарів, медицини і таке інше. Відверто кажучи, це треба було зробити вже давно", — сказала Рожкова.

За її словами, проблема з нашою тіньовою економікою не полягає у маленьких підприємцях і звичайних громадянах.

"Проблема великого бізнесу, який використовуючи різні можливості, оптимізує своє податкове навантаження, в тому числі, сплачуючи заробітну платню в конвертах. Тому нам усім треба зрозуміти, що слід виходити в світло", — зауважила Рожкова.

Як зазначили в НБУ, система оподаткування ФОП досить проста і лояльна. Тож Рожкова рекомендує усім, хто займається бізнесом – зареєструватися і здійснювати діяльність "по-білому".

"Сірі зарплати – це зло насамперед проти громадян, — вважає Рожкова. — Сьогодні бачимо ситуацію, як дуже багато громадян тимчасово — повністю або частково -втратили роботу. Якщо вони не були офіційно працевлаштовані, то їм досить складно сьогодні претендувати на будь-яку допомогу з боку держави, у тому числі, через фонд зайнятості".

Наостанок Рожкова закликала працювати усіх "цивілізовано та за правилами".

Нагадаємо, з 28 квітня в Україні набув чинності закон, що передбачає фінансовий моніторинг. Тепер грошові операції українців можуть бути заблоковані і потрапити під додаткову перевірку. Все, що потрібно знати про нововведення та про їх можливі наслідки – в матеріалі "Коментарів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!