Головна Новини Бізнес економіка Процес виведення банків з ринку стане невідворотним: Рада підтримала законопроект в першому читанні
commentss НОВИНИ Всі новини

Процес виведення банків з ринку стане невідворотним: Рада підтримала законопроект в першому читанні

Законопроект парламентарії повинні прийняти у другому читанні

30 квітня 2020, 17:16 comments1838
Поділіться публікацією:
Процес виведення банків з ринку стане невідворотним: Рада підтримала законопроект в першому читанні

Верховна Рада сьогодні 255 голосами "за" підтримала запуск особливої процедури розгляду банківського законопроекту №2571-д. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

У повідомленні НБУ йдеться, що рішення парламенту дозволить значно прискорити розгляд цього документа у другому читанні і в цілому.

Варто зазначити, що даний законопроект є одним з попередніх умов нової програми співпраці України з МВФ. Цей закон дозволить зробити невідворотним процес виведення банків з ринку. Рішення НБУ про виведення банків не можна буде скасувати, а банк повернути до життя. Відзначається, що ліквідація банку триватиме в будь-якому випадку.

У той же час власники банків отримають можливість захищати свої права. За тим, наскільки справедливий процес буде спостерігати арбітр у вигляді міжнародної аудиторської фірми, яка буде відповідати за правильність розрахунків компенсації. У документі також зазначено передумови і процедуру отримання компенсації.

Раніше "Коментарі" писали, що Національний банк України поки не буде штрафувати банки у разі невиконання нових вимог фінансового моніторингу, які набрали чинності з 28 квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!