Головна Новини Бізнес економіка Зняття обмежень через коронавірус: у ФРС США побоюються важких наслідків для світової економіки
commentss НОВИНИ Всі новини

Зняття обмежень через коронавірус: у ФРС США побоюються важких наслідків для світової економіки

У ФРС США очікують, що весь світ ще довгий час буде відходити від пов'язаних з коронавірусом наслідків

2 травня 2020, 13:21 comments2807
Поділіться публікацією:
Зняття обмежень через коронавірус: у ФРС США побоюються важких наслідків для світової економіки

Після виділення трильйонів доларів на підтримку економіки США під час пандемії коронавірусу чиновники Федеральної резервної системи (ФРС) США почали попереджати про потенційні тривалі наслідки для працівників підприємств, якщо світ не буде досить швидко відновлюватися від наслідків коронавірусу.

Керівники регіональних банків ФРС заявили, що агресивні зусилля, вже вжиті для утримання компаній і фірм на плаву, є лише початком того, що потрібно для повернення економіки до нормального стану, з перепідготовкою працівників, переоснащенням систем соціального захисту та іншими кроками, необхідними після ослаблення кризи в галузі охорони здоров'я.

На тлі часткової відміни обмежень, викликаних коронавірусом, компанії та їх співробітники намагаються знайти правильний баланс. Працівники, які залишаються на роботі, стикаються з ризиками, у той же час компанії, які поновлюють роботу, отримують збитки, так як відразу не виходить вийти на той рівень виробництва, який був до введення обмежень.

Крім того, керівництво ФРС прогнозує, що рівень безробіття не тільки зросте до катастрофічного рівня в 20% у найближчі місяці, але і, швидше за все, залишиться високим до кінця року або довше.

Раніше "Коментарі" писали, що голова ФРС США Джером Х. Пауелл і його колеги з ФРС були першою лінією оборони проти економічних наслідків від коронавірусу. Вони знизили процентні ставки на піввідсотка на екстреному засіданні 3 березня і висунули ряд ініціатив, спрямованих на те, щоб ринки залишалися повними готівкових грошей і працювали.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!