Головна Новини Бізнес економіка Транзит російського газу через Україну скоротився на 40%
commentss НОВИНИ Всі новини

Транзит російського газу через Україну скоротився на 40%

Обсяг транзиту газу продовжує скорочуватися

4 травня 2020, 13:09 comments1898
Поділіться публікацією:
Транзит російського газу через Україну скоротився на 40%

Прокачування газу через територію України істотно скоротилося. Так, обсяг природного газу, який транзитом пройшов через Україну в січні-квітні поточного року скоротився на 40% у порівнянні з таким же періодом 2019 року і склав 15,5 млрд кубометрів. Про це повідомляє "Оператор ГТС України".

Тим не менш, згідно з досягнутими домовленостями з російською стороною, "Газпром" повністю оплатив транзитні потужності з січня 2020 року.

Що ж стосується даних за квітень, то з Росії в Європу через Україну пройшло 4,4 млрд кубометрів — це на 1% менше березневого обсягу, але на 46% менше, ніж у минулому році.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року функції оператора магістральних газопроводів перейшли від держкомпанії "Укртрансгаз" до "Оператора ГТС України", керувати яким уповноважити державну компанію "Магістральні газопроводи України", яка, у свою чергу, підпорядковується Міністерству фінансів України.

Як повідомляв портал "Коментарі", за перший квартал цього року Оператор ГТС переправив 11,1 млрд куб. м газу, що на 53% менше у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!