Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту активно ростуть: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту активно ростуть: названі причини

Експерти очікують, що ціни на нафту повернуться до активного зростання не раніше третього кварталу 2020 року

5 травня 2020, 13:25 comments5077
Поділіться публікацією:
Ціни на нафту активно ростуть: названі причини

Ціни на нафту активно ростуть другий день поспіль на тлі того, як країни Європи, Азії та Америки частково знімають обмеження, пов'язані з карантином з-за коронавіруса і бізнес поступово повертається до роботи. Про це пишуть "Вести.Економіка".

Вартість нафти у вівторок, 5 травня, зросла на 7-9% в умовах відновлення потоків транспорту, а також зростання попиту на паливо. Варто зазначити, що в понеділок, 4 травня, ціни виросли на 5-6%.

Зокрема, нафта марки West Texas Intermediate (WTI) подорожчала на 9%, або на 1,6 дол. – до 22,13 дол. за барель. Вартість нафти Brent виросла на 8,5%, або на 2,1 дол. – до 28,69 дол. за барель.

У швейцарському банку UBS вважають, що пом'якшення карантинних обмежень сприятиме встановленню балансу попиту і пропозиції на ринку нафти третьому кварталі 2020 року і ціни на нафту знову почнуть рости. Експерти банку відзначають, вартість нафти Brent до кінця нинішнього року може зрости до 43 дол. за барель, а вже в середині наступного року ціна може скласти 55 дол. за барель.

Раніше "Коментарі" писали, що біля берегів Сінгапуру зібралася пробка з танкерів з нафтою. Близько 60 кораблів не можуть злити паливо, оскільки всі берегові сховища вже переповнені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!