Головна Новини Бізнес економіка Близько 100 нардепів просять прем'єр-міністра не відключати енергоблоки Енергоатома
commentss НОВИНИ Всі новини

Близько 100 нардепів просять прем'єр-міністра не відключати енергоблоки Енергоатома

Нардепи вважають, що відключення негативно позначиться на безпеці самих енергоблоків Енергоатому

6 травня 2020, 14:36 comments2375
Поділіться публікацією:
Близько 100 нардепів просять прем'єр-міністра не відключати енергоблоки Енергоатома

Народні депутати України направили прем'єр-міністру України Денису Шмигалю звернення, в якому просять не відключати енергоблоки атомних електростанцій (АЕС). Про це передає "Ліга" з посиланням на звернення нардепів до прем'єра.

"Просимо вжити заходів щодо недопущення зниження частки атомної електроенергії у структурі ОЕС України шляхом перегляду показників Прогнозного балансу електроенергії ОЕС України на 2020 рік", – йдеться в документі.

Крім того, народні обранці просять прем'єра надати копії розрахунків, а також техніко-економічне обґрунтування, які стали підставою для перегляду енергетичного балансу країни на 2020 рік.

Так, згідно з документом новий енергобаланс передбачає скорочення виробництва на атомних енергоблоках на користь більш дорогих виробників "зеленої" і теплової генерації. Це рішення, у свою чергу, спровокувало зростання ціни на електроенергію на ринку "на добу вперед" на 13%.

Народні депутати також вважають, що відключення енергоблоків АЕС негативно впливає на рівень їх безпеки, скорочує фінансові показники Енергоатому, що опинився на межі банкрутства, а також збільшує обсяги викидів в атмосферу вуглекислого газу.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, виступила з пропозицією зробити електроенергію дорожчою для населення. Експерти розповіли виданню "Коментарі", варто очікувати підвищення тарифів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!