Головна Новини Бізнес економіка Електроенергія в Україні у два рази дорожче, ніж у Європі: у АрселорМіттал назвали тарифи завищеними
commentss НОВИНИ Всі новини

Електроенергія в Україні у два рази дорожче, ніж у Європі: у АрселорМіттал назвали тарифи завищеними

В «АрселорМіттал Кривий Ріг» акцентують увагу на тому, що ціни на електроенергію значно впливають на вартість і конкурентоспроможність їх продукції

7 травня 2020, 15:14 comments1779
Поділіться публікацією:
Електроенергія в Україні у два рази дорожче, ніж у Європі: у АрселорМіттал назвали тарифи завищеними

Витрати металургійних заводів "АрселорМіттал Кривий Ріг" в Європі в 2-3 рази менше, ніж в Україні. У компанії зазначають, що тарифи на електроенергію у нашій країні завищені і не відображають світовий тренд зниження цін на сировину та енергоресурси. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

В "АрселорМіттал Кривий Ріг" відзначають, що витрати на електроенергію значно впливають на собівартість їх продукції. Високі тарифи на електроенергію є критичним фактором для української металургійної галузі. До того ж, на тлі кризи через пандемію коронавірусу COVID-19 ціни на прокат падають, а також знижуються обсяги продажів.

"Український ринок електроенергії знаходиться поза світовими трендами, і з кінця квітня ми спостерігаємо навіть зростання на РДВ (ринок на добу вперед). Така ситуація ставить вітчизняну металургію в неконкурентне положення на світовому ринку порівняно з іншими сталевиробниками", – заявив начальник управління закупівлі сировини і енергоресурсів в адміністрації з постачання "Арселорміттал Кривий Ріг" Олег Айко.

У компанії також відзначають, що їх підприємства щомісяця споживають від 300 до 340 млн кіловат-годину в залежності від обсягів виробництва і графіків завантаження основних агрегатів.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, виступила з пропозицією зробити електроенергію дорожчою для населення. Експерти розповіли виданню "Коментарі", варто очікувати підвищення тарифів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!