Головна Новини Бізнес економіка Курс турецької ліри знизився до історичного мінімуму на тлі долара
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс турецької ліри знизився до історичного мінімуму на тлі долара

Турецька ліра вже почала відновлюватися після рекордного падіння

7 травня 2020, 17:43 comments2393
Поділіться публікацією:
Курс турецької ліри знизився до історичного мінімуму на тлі долара

Турецька ліра ненадовго впала до рекордно низького рівня по відношенню до долара США у четвер. Це відбулося на тлі стурбованості інвесторів виснаженням валютних резервів і необхідністю іноземного фінансування, оскільки пандемія коронавірусу виснажує економіку країни. Про це пише Reuters.

Курс знизився до 7,23 ліри за долар, оновивши історичний мінімум, який був досягнутий в 2018 році.

Пізніше національна валюта Туреччини відновила свої позиції, завдяки тому, що банк Watchdog оголосив про заборону на операції з лірою з боку BNP Paribas, Citibank і UBS, заявивши, що банки не змогли своєчасно виконати зобов'язання за турецькою лірою.

Туреччина вдруге менш ніж за два роки опинилася у рецесії і звернулася до Федеральної Резервної Системи США та інших центральних банків за доступом до фондів, оскільки її власні чисті валютні резерви впали приблизно до 28 млрд дол. з 40 млрд дол. з початку року.

Дані на четвер показали, що валові валютні резерви Центрального банку Туреччини склали 51,46 млрд дол. на 1 травня, порівняно з 52,66 млрд дол. тижнем раніше.

Раніше "Коментарі" писали, що міжнародні резерви України у квітні зросли більш ніж на 770 млн дол – до 25,7 млрд дол. Відзначається, що, незважаючи на глобальну кризу, Україні вдалося з початку року наростити валютні резерви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!