Головна Новини Бізнес економіка Більшість продовольчих ринків в Україні не можуть вийти з карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість продовольчих ринків в Україні не можуть вийти з карантину

Виробники сільськогосподарської продукції стрімко нарощують збитки через закриті ринки

7 травня 2020, 14:54 comments1514
Поділіться публікацією:
Більшість продовольчих ринків в Україні не можуть вийти з карантину

Велика частина ринків в Україні досі не почала працювати, незважаючи на дозвіл Кабінету міністрів України. У той же час в країні продовжують рости збитки фермерів. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

За словами директора з розвитку УПОА Катерини Звєрєвої сьогодні ринки працюють тільки в деяких областях нашої країни. Правда, всім продавцям і відвідувачам доводиться дотримуватися жорстких карантинних заходів. Наприклад, на ринках в Києві, Одесі, Чернігові, Хмельницькому, Львові перевіряється температура тіла відвідувачів на вході і контролюється кількість покупців в торговому павільйоні. У кожного з працівників ринку обов'язково повинен бути антисептик, а відстань між продавцями становити не менше 3 метрів.

У той же час у багатьох обласних центрах – у Сумах, Харкові, Полтаві, Тернополі, Луцьку, Черкасах, Херсоні – продовольчі ринки залишаються закритими. Наприклад, у Сумах має відновити роботу тільки центральний міський ринок, а по всій області з 12 травня повинні відновити роботу 27 продовольчих ринків. Правда, вже сьогодні навколо центрального ринку в Сумах фермери з приміських територій розбивають стихійні ринки і ведуть торгівлю. Однак, подібні заходи переслідуються представниками поліції. Схожа ситуація спостерігається в Харкові та Черкасах.

Раніше "Коментарі" писали, що згідно з рішенням Кабміну робота продовольчих ринків під час пандемії коронавірусу повинна регламентуватися чіткими санітарними нормами. Згідно з рішенням уряду, робота ринків буде регулюватися рішенням відповідних територіальних органів Держспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!