Головна Новини Бізнес економіка МВФ відмовився укладати довгострокову програму співпраці з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ відмовився укладати довгострокову програму співпраці з Україною

У МВФ аргументували рішення невизначеністю економічних та фінансових перспектив

7 травня 2020, 23:32 comments2433
Поділіться публікацією:
МВФ відмовився укладати довгострокову програму співпраці з Україною

Міжнародний валютний фонд (МВФ) підпише з Україною договір про програму stand-by на 18 місяців замість програми на три роки EFF, яка обговорювалася раніше. Про це рішення повідомив представник МВФ Джеррі Райс сьогодні, 7 травня, під час брифінгу у Вашингтоні, передає "Громадське".

Райс заявив, що Фонд прийняв таке рішення на тлі безпрецедентної невизначеності в економічних і фінансових перспективах, а також через необхідність зосередитися на короткостроковому стримуванні та стабілізації. За його словами, 18-місячна програма допоможе забезпечити підтримку платіжного балансу.

Нагадаємо, програма stand-by є короткостроковою, на відміну від EFF (Extended Fund Facility). У 2018 році Україна уклала з МВФ програму у форматі stand-by на 14 місяців, яка закінчилася в лютому нинішнього року. Наша країна повинна була отримати три транші на суму 3,9 млрд дол., але було перераховано тільки один транш на 1,4 млрд дол. Ще два транші Фонд так і не перерахував через вибори-2019, а також через невиконання вимог МВФ.

Раніше "Коментарі" писали, що Україна йде на все, щоб отримати черговий кредит від МВФ і Всесвітнього банку, але незважаючи на виконання умов по траншу, гроші в Київ досі не надійшли. При цьому президент Володимир Зеленський досі продовжує наполягати на тому, що кредит нашій країні життєво необхідний. Наші журналісти розбиралися, чому так відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!