Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, як виросли ціни в карантинному квітні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як виросли ціни в карантинному квітні в Україні

У Держстаті повідомили, як змінилися ціни на споживчі товари, тарифи та послуги в Україні у квітні

8 травня 2020, 17:03 comments1884
Поділіться публікацією:
Стало відомо, як виросли ціни в карантинному квітні в Україні

Інфляція на споживчому ринку у квітні 2020 року порівняно із минулим місяцем становила 0,8%, а з початку року – 1,5%. Про це повідомляє Державна служба статистики.

Зазначається, що базова інфляція у квітні поточного року, порівняно із березнем, становить 0,4%, з початку року – 1,4%.

Так, на 2,1% зросли ціни на споживчому ринку. Найбільше (на 18,0% та 12,8%) подорожчали гречані крупи та фрукти. На 9,4–1,1% подорожчали яйця, цукор, овочі, свинина, рис, яловичина, макаронні вироби, риба та продукти з риби. А от подешевшали на 2,6% та 1,3% м’ясо птиці та сало.  

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби також підвищилися (на 0,9%), сталося це через подорожчання тютюнових виробів на 1,8%. 

Також у Держстаті повідомили про зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,2%. В основному, це викликано здешевленням природного газу на 11,9%, гарячої  води та опалення на 5,3%.

Крім того, в квітні зафіксовано зростання цін у сфері охорони здоров’я на 2,1%. За даними фахівців, це відбулося через подорожчання фармацевтичної продукції на 2,9%.

Тоді як ціни на транспорт знизилися на 1,3%, бо подешевшали палива і мастили на 9,0%. Водночас, зазначається у повідомленні, на 3,4% подорожчали автомобілі.

Раніше портал "Коментарі" писав, що минулого року в Україні зафіксована найнижча за 6 років інфляція: опубліковано звіт Нацбанку за 2019 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!