Головна Новини Бізнес економіка Ілон Маск погрожує перенести штаб-квартиру Tesla з Каліфорнії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск погрожує перенести штаб-квартиру Tesla з Каліфорнії

Маск обурений, що влада округу Аламеда наполегливо забороняє роботу його компанії в умовах карантину через коронавірус

10 травня 2020, 09:36 comments3215
Поділіться публікацією:
Ілон Маск погрожує перенести штаб-квартиру Tesla з Каліфорнії

Компанія Tesla в суботу ввечері подала позов проти округу Аламеда, штат Каліфорнія, після того, як місцеві чиновники заборонили компанії знову відкрити свій завод у місті Фрімонт.

У серії твітів раніше в суботу генеральний директор Tesla Ілон Маск також погрожував перенести штаб-квартиру компанії в Техас або Неваду, де обмеження через коронавірус менш жорсткі.

"Відверто кажучи, це остання крапля. Тепер Tesla негайно перемістить свою штаб-квартиру і майбутні проекти в Техас або Неваду", – написав Маск у Twitter.

Автовиробник планував частково відновити роботу і дозволити деяким співробітникам повернутися на свої робочі місця. Але в Департаменті охорони здоров'я округу Аламеда компанію попередили, що такий крок буде порушувати правила округу.

"Tesla негайно подає позов проти округу Аламеда. Невибраний і неосвічений "тимчасовий працівник системи охорони здоров'я" Аламеди діє всупереч губернатору, президенту, нашим конституційним свободам та просто здоровому глузду", – написав Маск у себе в Twitter.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом видав у четвер нове керівництво, яке дозволяє виробничим компаніям знову відкриватися, що дозволило окремим округам застосовувати більш суворі правила. Обмеження округу в Аламеді у зв'язку з коронавірусом, згідно з яким людям заборонено покидати свої будинки, закінчуються 31 травня. У той же час штат Техас дозволив виробникам вже з 18 травня частково повертатися до роботи, а штат Невада дозволив багатьом роздрібним торговцям і невеликим підприємствам відновити роботу вже в суботу.

Позов Tesla, поданий у суботу ввечері у федеральний суд у Північному окрузі Каліфорнії, просить про постійну судову заборону, згідно з якою влада штату не зможе забороняти роботу. Компанія заявила, що вона вважає, що це виняток, тому що її операції підпадають під визначення критичної інфраструктури.

У Tesla є акумуляторна фабрика, звана Gigafactory 1, в Спаркс, штат Невада, але у неї немає виробництва в Техасі. У лютому Маск провів опитування Twitter, запитуючи своїх підписників, чи варто відкрити Gigafactory в Техасі. Результати виявилися на 80% позитивними.

У суботу Маск також закликав акціонерів Tesla подати колективний позов проти округу за будь-які втрачені гроші, враховуючи, що конкуренти в Tesla інших штатах могли б відновити свої операції раніше.

Раніше "Коментарі" писали, що компанія Tesla не повинна знову відкривати свій автомобільний завод в районі затоки Сан-Франциско, оскільки заходи місцевої влади щодо стримування поширення коронавірусу продовжують залишатися актуальними, заявили в місцевому департаменті охорони здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!