Головна Новини Бізнес економіка Саудівська Аравія прийняла рішення знизити видобуток нафти на 1 млн барелів на добу
commentss НОВИНИ Всі новини

Саудівська Аравія прийняла рішення знизити видобуток нафти на 1 млн барелів на добу

Саудівська Аравія сподівається на стабілізацію нафтового ринку найближчим часом

11 травня 2020, 18:08 comments2371
Поділіться публікацією:
Саудівська Аравія прийняла рішення знизити видобуток нафти на 1 млн барелів на добу

Компанія Saudi Aramco отримала розпорядження Міністерства енергетики Саудівської Аравії про скорочення видобутку нафти в червні ще на 1 млн барелів на добу. Це повинно відбутися в доповнення до зобов'язань країни в рамках угоди ОПЕК+. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Видобуток нафти в Саудівській Аравії в результаті знизиться на 4,8 млн барелів на добу у порівнянні з показниками квітня – до 7,492 барелів на добу в червні.

Також компанії Saudi Aramco доведеться вишукати можливості для зниження нафтовидобутку в травні нижче рівня 8,492 млн барелів на добу за домовленістю з клієнтами.

У Міністерстві енергетики Саудівської Аравії відзначають, що таке рішення повинно стати стимулом для інших країн-виробників виконувати зобов'язання і додатково знизити обсяги видобутку для стабілізації світового нафтового ринку.

Раніше "Коментарі" писали, що після тижневого марафону двосторонніх переговорів і чотириденних відеоконференцій з міністрами економіки зі всього світу, включаючи альянс ОПЕК+ і Велику двадцятку, нарешті вдалося досягти угоди про подолання наслідків глобальної пандемії для попиту на нафту. ОПЕК скоротить видобуток на 9,7 мільйона барелів на день – трохи нижче первісної пропозиції в 10 мільйонів. США, Бразилія та Канада внесуть ще 3,7 мільйона барелів у міру зниження їх видобутку. Мексика, судячи з усього, здобула дипломатичну перемогу, оскільки від неї потрібно скоротити видобуток всього на 100 тис. барелів на добу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!