Головна Новини Бізнес економіка Шмигаль озвучив рецепт порятунку економіки України від дефолту
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль озвучив рецепт порятунку економіки України від дефолту

Глава Кабміну Денис Шмигаль зазначив, що переважна частина іноземних інвестицій в Україні буде спрямована на будівництво шкіл, лікарень і автомагістралей

12 травня 2020, 11:16 comments3232
Поділіться публікацією:
Шмигаль озвучив рецепт порятунку економіки України від дефолту

Відповідно з урядовою програмою "Велике будівництво" в Україні починають прокладати багатокілометрові траси, на що виділено 4 млрд доларів США, вкладених іноземних інвестицій. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів на своїй сторінці в Facebook.

Так, за словами глави Кабміну, саме інвестиції, спрямовані на будівництво головних об'єктів інфраструктури в Україні, в тому числі лікарень, шкіл і дитсадків, врятують вітчизняну економіку від дефолту.

"Будівництво великих інфраструктурних об'єктів створює попит на нашу металургійну продукцію, яка відчуває значне падіння попиту через світового економічного спаду. Ми опрацьовуємо великі замовлення на озброєння, що сприяє розвитку промисловості. І насамперед, підтримуємо малий і середній бізнес", — зазначено в повідомленні Шмигаля.

Глава уряду зазначив, що Національний банк України знизив процентну ставку до рекордних за останні кілька років — 8%.

"Зі свого боку Кабмін рефінансує кредити малому бізнесу до 0%, у той час дозволивши відстрочити погашення тіла кредиту до кінця року. Також плануємо запровадити механізм надання нових кредитів під державні гарантії", — підкреслює прем'єр.

В результаті Денис Шмигаль зазначив, що Кабмін робить все можливе, щоб надати всю необхідну підтримку підприємцям, чий бізнес постраждав внаслідок обмежувального режиму з карантину.

"Ті, кому довелося залишатися вдома через примусового закриття своєї компанії, отримують компенсацію, а самозайняті можуть отримувати допомогу на дитину. Це стосується понад 300 тисяч сімей", — підсумовує глава уряду.

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти поділилися перспективами нерухомості у світлі будівельного кризи під час національного карантину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!