Головна Новини Бізнес економіка Понад 25 тис. працівників зможуть отримати виплати по частковому безробіттю в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 25 тис. працівників зможуть отримати виплати по частковому безробіттю в Україні

У Мінекономіки розповіли, скільки роботодавців подали документи для отримання фінансової допомоги по частковому безробіттю, і скільки - отримали позитивну відповідь

12 травня 2020, 15:40 comments1854
Поділіться публікацією:
Понад 25 тис. працівників зможуть отримати виплати по частковому безробіттю в Україні

Вже близько 7 тис. роботодавців подали документи для отримання допомоги по частковому безробіттю. Про це у Facebook інформує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Так, після анонсування програми по частковому безробіттю, з 4 травня документи для отримання фінансової допомоги подали 6873 осіб. У Мінекономіки зазначили, що опрацювання проходить в щоденному режимі. Станом на сьогодні вже прийнято 1715 позитивних рішень.

"Це дозволить забезпечити виплати для 25 777 працівників, — йдеться у повідомленні. – У стадії розгляду ‒ 3339 пакетів документів і прийом заявок активно продовжується".

Зазначається, що кожного дня надходить близько тисячі нових заяв від роботодавців.

Додамо, що програма направлена на те, щоб допомогти малому і середньому бізнесу у покритті витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час, тим самим зберігаючи робочі місця. Для цього передбачається 4,7 млрд грн.

"Якщо ми розумітимемо, що потрібно більше коштів, будемо додавати через перерозподіл коштів", — зауважив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Нагадаємо, офіційно зареєстровані безробітні в Україні з моменту початку карантину отримали від держави 2,3 мільярда грн.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Україні число безробітних перевищило 456 тис. громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!