Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні число безробітних перевищило 456 тис. громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні число безробітних перевищило 456 тис. громадян

Число безробітних в Україні зросло наполовину

5 травня 2020, 12:44 comments1970
Поділіться публікацією:
В Україні число безробітних перевищило 456 тис. громадян

В Україні продовжує зростати безробіття. Так, на початок травня 2020 року кількість тих, які втратили роботу громадян зросла на 48% і становить понад 456 тис. осіб. Таку інформацію надає Державна служба зайнятості.

"Станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становить 456,8 тисячі осіб, що майже на 148,5 тисячі, або 48%, більше, ніж станом на відповідну дату минулого року (станом на 4 травня 2019 року кількість безробітних становила 308,3 тисячі)", — йдеться в повідомленні прес-служби.

Також у відомстві додали, що на період карантину українцям спростили умови реєстрації та отримання допомоги, що призвело до напливу охочих отримати статус безробітного. Відзначається, що з середини березня безробітними зареєструвалися 156 тис. осіб. Кількість вакансій, навпаки, скоротилося на 60% — вільних робочих місць пропонується 53 тис.

Як повідомляв портал "Коментарі", через карантинних обмежень рівень безробіття в Україні може зрости до 11,5-12%. Про це йдеться в інфляційному звіті Національного банку України за квітень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!