Головна Новини Бізнес економіка Шмигаль повідомив про падіння ВВП України на 0,8% на тлі кризи через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль повідомив про падіння ВВП України на 0,8% на тлі кризи через коронавірус

Падіння ВВП України відбулося на фоні значного падіння економік усіх країн

15 травня 2020, 17:18 comments2074
Поділіться публікацією:
Шмигаль повідомив про падіння ВВП України на 0,8% на тлі кризи через коронавірус

У першому кварталі 2020 року ВВП України впав на 0,8% (квартал до кварталу). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами прем'єра, в першому кварталі на тлі пандемії коронавірусу і пов'язаних з нею обмежень найбільше постраждали галузі, які могли б стати каталізатором нових заражень. У першу чергу це стосується пасажирських перевезень(-16,3%).

"Вперше за останні 100 років інфекційне захворювання завдало такої шкоди для економік усіх країн світу. ВВП Іспанії знизився на 5,2% (квартал до кварталу), ВВП Франції знизився на 5,8%, ВВП Італії впав на 4,7%", – написав Шмигаль.

Глава уряду заявляє, що український уряд вже працює над тим, щоб розігріти економіку і надати підтримку для бізнесу. Так, на даному етапі йдеться про кредитні канікули, компенсації зарплати для робітників, скасування перевірок для МСБ, державних інвестицій і створення нових робочих місць.

Раніше "Коментарі" писали, що міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує падіння світового ВВП на 1,9% в нинішньому році. Відзначається, що через стрімкий розвиток пандемії коронавірусу агентству довелося переглянути прогноз світового ВВП. Згідно з прогнозом, економічна активність в нинішньому році впаде на 1,9%. До того ж, ВВП США, єврозони та Великобританії знизиться на 3,3%, 4,2% і 3,9% відповідно. Буде обмежено і відновлення Китаю через глобальну рецесію, зростання економіки країни очікується за підсумками року на рівні 2%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!