Головна Новини Бізнес економіка Нацбанк підрахував перекази українців з-за кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк підрахував перекази українців з-за кордону

Найбільше грошових переказів надійшло з США, Ізраїлю та Італії

16 травня 2020, 15:18 comments2980
Поділіться публікацією:
Нацбанк підрахував перекази українців з-за кордону

Національний банк України опублікував інформацію про кількість приватних міжнародних грошових переказів. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з даними НБУ, з початку поточного року в країну надійшло понад 2,9 мільярда доларів приватних переказів. Відзначається, що ця сума на 40% більше в порівнянні з минулим роком. З України за кордон було відправлено майже 154 мільйонів доларів.

"Найбільше коштів надійшло з США, Ізраїлю, Італії, РФ, Польщі, України більше всього відправлено в РФ, Грузію, Азербайджан, США, Туреччину", — сказано в повідомленні.

У першому кварталі 2020 року через карткові платіжні системи були направлені в Україну 505 млн , а за кордон — 106 млн., що відповідно на 3,6% та на 41,3% більше, ніж за той же період в 2019 році. У Нацбанку також відзначили збільшену середню суму переказу — вона зросла на 4% і становить 361 долар — стільки переводять в Україну. З України середній переказ становить 447 доларів.

Як повідомляв портал "Коментарі", грошові перекази в Україну з-за кордону в третьому кварталі 2019 року склали 3,12 млрд дол. – на 9,5 більше, ніж за такий же період 2018 року, коли обсяг грошових переказів склав 2,86 млрд дол. Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ), передає РБК-Україна. У Нацбанку уточнюють, що при складанні статистики приймалися до уваги і офіційні, і неофіційні канали надходження грошей в нашу країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!