Головна Новини Бізнес економіка У МВФ назвали терміни відновлення світової економіки
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВФ назвали терміни відновлення світової економіки

МВФ очікує відновлення економіки в найближчі роки

17 травня 2020, 10:53 comments2818
Поділіться публікацією:
У МВФ назвали терміни відновлення світової економіки

Пандемія коронавіруса COVID-19 негативним чином позначилася на світовій економіці. За прогнозами Фонду, скорочення доходів на душу населення зафіксовано в 170 країнах, при цьому падіння економічних показників продовжиться і складе близько 3%. У той же час, аналітики МВФ вважають, що на відновлення економіки до докризових показників 2019 року буде потрібно не менше трьох років. З такою заявою виступила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

Вона додала, що підготовка останніх макроекономічних прогнозів ведеться спільно з епідеміологами, чого за всю історію існування фонду не траплялося.

"За їх словами, новий коронавірус — це велика загадка, і невідомо, чи не повернеться він до 2021 року", — зазначила Георгієва.

Тим часом МВФ на тлі пандемії коронавіруса знизив свої прогнози щодо зростання світової економіки і попередив про падіння обсягів виробництва в 2020 році до такого рівня, якого ще не було з часів Великої депресії 1930-х років.

Як повідомляв портал "Коментарі", Міжнародний валютний фонд (МВФ) підпише з Україною договір про програму stand-by на 18 місяців замість програми на три роки EFF, яка обговорювалася раніше. Про це рішення повідомив представник МВФ Джеррі Райс 7 травня під час брифінгу у Вашингтоні. Райс заявив, що Фонд прийняв таке рішення на тлі безпрецедентної невизначеності в економічних і фінансових перспективах, а також за необхідності зосередитися на короткостроковому стримуванні та стабілізації. За його словами, 18-місячна програма допоможе забезпечити підтримку платіжного балансу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!