Головна Новини Бізнес економіка Підтримка країн ЄС після пандемії коронавірусу: названі умови для отримання кредиту Євросоюзу
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтримка країн ЄС після пандемії коронавірусу: названі умови для отримання кредиту Євросоюзу

Очікується, що рішення про залучення коштів для допомоги європейським країнам буде прийнято 27 травня

19 травня 2020, 14:50 comments2308
Поділіться публікацією:
Підтримка країн ЄС після пандемії коронавірусу: названі умови для отримання кредиту Євросоюзу

Франція і Німеччина запропонували створити фонд у 500 млрд євро для надання субсидій країнам Європейського Союзу, які постраждали більше інших через пандемію коронавірусу. Цей фонд повинен допомогти відновитися цим країн, не влізаючи в нові борги. Про це пише Reuters.

Договір між країнами не є гарантією того, що Євросоюз схвалить цю ідею. Але, як пише видання, швидше за все основні моменти все ж таки будуть прийняті.

Париж і Берлін хочуть, щоб у фонду в 500 мільярдів євро була чітка кінцева дата, до якої будуть виділені кошти. Згідно з планом гроші будуть запозичені на ринку Європейською комісією, яка повинна використовувати свій рейтинг для отримання найбільш низької ставки, швидше за все, рівну нуля відсотків.

Комісія буде направляти гроші через довгостроковий бюджет ЄС на 2021-2027 роки, попередньо завантажуючи його в перші роки, головним чином для фінансування інвестицій в перехід ЄС до "зеленої" та цифрової економіки, а також для досліджень та інновацій.

Оскільки комісія буде позичати гроші, вона повинна буде їх повернути. Ці гроші надійдуть з майбутніх довгострокових бюджетів ЄС після 2027 року. Неясно, чи будуть майбутні бюджети отримувати додаткові доходи від більш високих національних внесків або від нових податків, введених урядами і призначених ЄС, або від їх поєднання.

Ці субсидії вимагають чіткого зобов'язання держав-членів дотримуватися розумної економічної політики і амбітної програми реформ.

Раніше "Коментарі" писали, що Мінфін підбив підсумки державної програми доступних кредитів "5-7-9". В програмі брали участь дев'ять банків-партнерів. В цілому вони видали 462 кредити. Підприємці отримали 283,5 млн грн, що становить 10, 3 млн доларів за курсом Нацбанку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!