Головна Новини Бізнес економіка До України вперше прибула нафта WTI з США
commentss НОВИНИ Всі новини

До України вперше прибула нафта WTI з США

Американська нафта марки WTI раніше в Україну не поставлялася

21 травня 2020, 16:42 comments2393
Поділіться публікацією:
До України вперше прибула нафта WTI з США

Американська нафта марки WTI вже в Україні. Таку інформацію опублікував сайт Одеського морського порту. Партія нафти адресована Кременчуцькому нафтопереробному заводу.

Нафтовий танкер UMLMA, який ходить під прапором Катару прибув в одеський порт. Судно доставило 76 430 тонн нафти, яку добули на американському континенті.

"В ролі продавця і фрахтувальника судна виступила транснаціональна нафтогазова компанія ВР. Закуплено сировину для потреб Кременчуцького нафтопереробного заводу", — йдеться в повідомленні.

Аналітики відзначають, що раніше американська нафта все ж надходила в Україну. Однак, поставки припадали на сорт Bakken. А от легка нафта з Техасу — West Texas Intermediate (WTI) українцям поки не знайома. Даний сорт в основному використовується для отримання бензину. Цей сорт нафти користується достатнім попитом як в США, так і в Китаї.

Як повідомляв портал "Коментарі", Білоруський нафтопереробний завод отримає першу партію саудівської нафти. Перший танкер з 87 тис. тонн нафти, закупленої у компанії Saudi Агамсо, прибув у порт Клайпеди і став під розвантаження 12 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!