Стало відомо, наскільки розбагатіли мільярдери за час пандемії

Названі люди, яким вдалося заробити більше за всіх під час пандемії

За час пандемії коронавіруса багаті стали багатшими, а бідні — біднішими. Топ-мільярдери світу збільшили свої статки сукупно на 255 млрд доларів всього за два місяці — з 22 березня по 22 травня. Такі дані наводить у своїй публікації видання Forbes.

Найбільш відзначився засновник Facebook Марк Цукерберг — йому вдалося збільшити свій статок на 31,4 млрд. Акції його соціальної мережі зросли на 60% і досягли свого піку 22 травня. Тепер розмір капіталу Цукерберга становить 86,5 млрд доларів. Це дозволило переміститися з сьомого на четверте місце в списку найбагатших людей на планеті.

Найбагатша людина на Землі — засновник Amazon Джефф Безос заробив менше — всього 29,9 млрд доларів. Тепер розмір його коштів оцінюють в 146,9 млрд доларів. Акції Amazon виросли за час пандемії на 29%, оскільки зросла популярність торгових майданчиків в інтернеті.

Замикає трійку лідерів по заробітку глава Reliance Industries Limited Мукеш Амбані, який з березня збільшив свої статки майже на 20 млрд доларів. Після цього воно становить 52,7 млрд доларів, а Амбані став найбагатшою людиною Азії.

Експерти відзначають, що загальний стан топ-25 мільярдерів становить 1,5 трлн доларів — це близько 16% від капіталів всіх мільярдерів.

Як повідомляв портал "Коментарі", хранителей мільярдів за рік в Україні стало на одного менше. У рейтингу Forbes виявилися лише шестеро українців.