Головна Новини Бізнес економіка Lufthansa отримає від уряду Німеччини 9 млрд євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Lufthansa отримає від уряду Німеччини 9 млрд євро

Уряд Німеччини виділить кошти авіакомпанії Lufthansa, яка знаходиться на межі банкрутства

26 травня 2020, 11:42 comments1782
Поділіться публікацією:
Lufthansa отримає від уряду Німеччини 9 млрд євро

Влада Німеччини погодилися виділити 9 млрд євро для авіакомпанії Lufthansa у вигляді "пакету порятунку". Авіаперевізник серйозно постраждав від обмежень, пов'язаних з пандемією коронавіруса — понад 90% флоту не використовується через припинення міжнародного авіасполучення. Про те, що угода досягнута повідомили відразу дві сторони — як представники компанії, так і уряду. Втім, договір поки ще не набув чинності, його мають затвердити Єврокомісія і наглядова рада авіаперевізника. Угоду про надання фінансової допомоги поставлять також на обговорення на загальних  зборах акціонерів Lufthansa. Кошти надасть спеціальний Фонд стабілізації економіки, який створили у ФРН для допомоги компаніям, які опинилися на межі банкрутства через поширення коронавіруса.

Згідно з умовами угоди, Lufthansa отримає 5,7 млрд євро у вигляді кредиту. Натомість, ще за 300 млн євро Фонд стабілізації економіки отримає 20% акцій компанії, проте без права голосу і блокування ключових рішень керівництва компанії. Найближчим часом акціонерам не будуть виплачувати дивіденди, а топ-менеджмент залишиться без високих грошових винагород.

Як повідомляв портал "Коментарі", авиаперевозчики, що входять в Lufthansa Group, вводять обов'язкове носіння масок на борту літаків. Нові правила почали діяти з 4 травня і триватимуть, імовірно, до кінця серпня поточного року. У повідомленні наголошується, що подбати про наявність маски повинні самі пасажири. Маска може бути одно — або багаторазового і повинна закривати ніс і рот. Серед інших рекомендацій Lufthansa — носіння масок у терміналі аеропорту, оскільки там не завжди забезпечується дистанція між громадянами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!